Weval, presented by ADE
16 oktober 2019 21:30
Het Concertgebouw
18+
Electronic, Dance, EDM
Buy
Amsterdam Dance Event in Het Concertgebouw trapt af met een live show van Weval in de Grote Zaal. Live krijgen Harm Coolen en Merijn Scholte Albers versterking van extra muzikanten en wordt er voor deze gelegenheid een bijzondere show voorbereid.

WEVAL
Op 1 maart is Wevals nieuwe album uitgekomen, getiteld The Weight. Het is Wevals tweede album op het befaamde, Duitse label Kompakt. Wevals debuutalbum uit 2016 werd door Pitchfork bekroond met een 8,0 en de afgelopen jaren speelde de band over de hele wereld, inclusief grote festivals als Lowlands, Best Kept Secret, Down The Rabbit Hole, PITCH, REC, Primavera Sound (Spanje), Sónar Istanbul (Turkije), Lightning In A Bottle (Verenigde Staten), Fusion (Duitsland), Pukkelpop (België) en Osheaga (Canada). Het producersduo bouwt gelaagde, warme synthesizer-melodieëen op hypnotiserende ritmes en zorgt hiermee voor een intense, muzikale trip. De sound van Weval is te omschrijven als muziek die je op kan tillen en je hoopvol doet voelen zonder per se alleen maar ‘happy’ te klinken.

THE WEIGHT
Voor hun tweede album The Weight wilde Weval de sfeer uit hun begindagen hervinden: de naïeve ervaring van absolute, creatieve vrijheid. Tegelijkertijd is het album tot stand gekomen op een voor Weval nieuwe manier: speelser en onvoorspelbaarder, met gebruik van een rondslingerende gitaar, een piano, hun eigen synthesizers en goedkope speelgoedsynthesizertjes. Met hulp van soundstechnicus David Wrench (Frank Ocean, The xx, FKA Twigs, Caribou) namen Harm Coolen en Merijn Scholte Albers alle samples zelf op, evenals de vocalen en bijna elk instrument. Volgens Weval ademt het nieuwe album een gevoel van vrijheid, zonder grenzen en regels, behalve dan ‘ervoor gaan’ en niet te veel nadenken.

HET CONCERTGEBOUW @ ADE
Een plek waar klassiek electronische muziek van nu ontmoet. De afgelopen jaren was Het Concertgebouw eerder onderdeel van ADE met concerten van o.a. Henrik Schwarz, Kiasmos, Nicolas Jaar, Sasha en Jameszoo Quintet.
Weval